Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

LASANGE Z MIĘSEM MIELONYM

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron do lasange 1 opakowanie
mięso mielone 1/2 kg
sos pomidorowy 1 szklanka
oliwa do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: LASANGE Z MIĘSEM MIELONYM

Kroki postępowania

1
Rozgrzać oliwę na patelni i przesmażyć mięso. Poddusić trochę przez około 10 minut. Dodać gotowy sos pomidorowy (można zrobić samodzielnie) I dusić przez 15 minut.
Krok 1 - LASANGE Z MIĘSEM MIELONYM foto
2
Żaroodporne naczynie wysmarować oliwą i ułożyć w nim płaty makaronu do lasange na to mięso z sosem, ponownie położyć makaron i sos i tak trzy warstwy. Na samą górę położyć starty żółty ser.
Krok 2 - LASANGE Z MIĘSEM MIELONYM foto
3
Zapiekać w piekarniku w 200 stopniach około 30 minut.
Krok 3 - LASANGE Z MIĘSEM MIELONYM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 26.01.2014 23:06
Smaczny obiad
Bernadeta1 15.04.2013 22:47
pyszności taka lazania
edi 24.03.2013 16:05
już od dłuższego czasu mam na takie lasagne ochotę
ElizaT 18.11.2012 11:21
smaczne
Adam/ZUB3R 30.10.2012 18:20
super
Motorek 29.10.2012 12:28
coś dla mnie
Dorian 12.08.2012 16:24
super
Katarzyna59 02.08.2012 09:05
smaczna
Agnieszka91 30.07.2012 12:25
robię taką samą
Hanna5 30.07.2012 12:04
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak