Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lasagne ze szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

makaron lasagne 15 płatów
szpinak mrożony 60 dag
cebula 1 szt
ząbek czosnku 4 szt
olej do smażenia 2 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sól do smaku do smaku

sos beszamel

masło 3 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
mleko 1 szklanka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Porada

Wierzch można posypać startym żółtym serem

Przepis i sposób przygotowania na: Lasagne ze szpinakiem

Makaron ugotować al dente.
Cebulę pokroić w drobną kostkę, a czosnek przepuścić przez praskę. Podsmażyć szpinak z cebulą i czosnkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotować sos: zrobić zasmazkę z masła i mąki. Stopniowo dolewać mleko. Mieszać i gotować aż sos zgęstnieje. Doprawić do smaku gałką muszkatołową solą i pieprzem
W naczyniu żaroodpornym dno posmarować sosem, ułożyć płaty makaronu, na to szpinak i znowu sos. Układać aż do wyczerpania składnków. Zapiec w piekarniku w 180 stopniach przez około 40 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 13.01.2017 20:06
pyszne danie
Ela15 24.06.2016 20:09
na pewno pyszna
mariuszek8 15.06.2015 23:54
coś innego i bardzo smaczne
Damiano
Damiano 28.04.2015 07:44
ja dla mnie pycha
IwonaKa 22.03.2015 15:00
na pewno smaczne,zawsze jadłam z mięsem
romanrafal
romanrafal 21.01.2015 17:37
smaczne jedzonko
Stenka 18.12.2014 08:49
takie lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak