Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lasagne z mięsem mielonym i szpinakiem.

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron lasagne 1 op.
szpinak 150 g
mięso mielone 200 g
ser żółty 150 g
czosnek 1 ząbek
pomidory w puszce

Przepis i sposób przygotowania na: Lasagne z mięsem mielonym i szpinakiem.

Kroki postępowania

1
Gotujemy beszamel z masła, łyżki mąki i szklanki mleka. Dodajemy do smaku sól i ząbek czosnku.
Krok 1 - Lasagne z mięsem mielonym i szpinakiem. foto
2
Mięso smażymy i dodajemy pomidory, doprawiamy. Blachę smarujemy masłem, układamy jedną warstwę makaronu, smarujemy beszamelem, układamy mięso i tak aż do skończenia mięsa.
Krok 2 - Lasagne z mięsem mielonym i szpinakiem. foto
3
Układamy na końcu szpinak na 2 ostatnich warstwach. Na końcu posypujemy serem i zapiekamy do miękkości płatów.
Krok 3 - Lasagne z mięsem mielonym i szpinakiem. foto
4
Podajemy na gorąco, zaraz po upieczeniu.
Krok 4 - Lasagne z mięsem mielonym i szpinakiem. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 16.01.2014 19:28
raz jadłam w takim wydaniu i była pyszna
treonina 12.01.2013 10:46
nie próbowałam nigdy ze szpinakiem :-) fajny przepis
andrzej10 17.09.2012 07:21
warte wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak