Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lasagne z mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
pomidor 1 szt
cukinia 1 szt
kocentrat pomidorowy wg uznania
makaron lasagne wg uznania
ser żółty wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku
zioła do smaku
sos beszamelowy wg uznania
oliwa wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Lasagne z mięsem

1. W garnku na oliwie podsmaż posiekany czosnek, dodaj mięso i posiekaną cebulę. Gdy mięso się obsmaży, dodaj zioła.
2. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, pokrojoną cukinię, podduś, wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.
3. Na dno mocno natłuszczonego żaroodpornego naczynia połóż warstwę makaronu. Na makaronie rozsmaruj warstwę mięsa (możesz na nim rozsmarować nieco sosu beszamelowego). Posyp startym serem (sklei poszczególne warstwy). Tak samo ułóż drugą i trzecią warstwę, ostatnią też posyp serem i polej sosem. Zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do temp 180 stopni przez ok 25 min. Ozdób ziołami i pomidorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 27.01.2013 17:14
smaczna
misia53 05.11.2012 16:05
to jest bardzo smaczne!
gacopierz23 13.09.2011 13:30
smakowite
Krystyna32 23.08.2011 07:45
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak