Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lasagne z kurkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 800 g
cebule 2 sztuka
czosnek 3 ząbki
oliwa 4 łyżki
bulion warzywny 1/2 szklanki
sos beszamelowy 1/2 szklanki
ser żółty 200 g
makaron 400 g
szczypior 1 sztuka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Lasagne z kurkami

Kroki postępowania

1
Kurki oczyszczamy i siekamy na mniejsze kawałki. Cebulkę i czosnek również drobno siekamy i podsmażamy na oliwie, po chwili dodajemy kurki i smażymy 3 minuty. Po tym czasie zalewamy bulionem i dusimy 10 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 1 - Lasagne z kurkami foto
2
Na dno formy wykładamy 1/3 sosu beszamelowego, na ty wykładamy połowę grzybów i posypujemy połową startego sera. Układamy połowę płatów do lasagne,
Krok 2 - Lasagne z kurkami foto
3
na to ponownie sos, kurki i ser, znów płaty i na wierzch resztę sosu.
Krok 3 - Lasagne z kurkami foto
4
Zapiekamy 45 minut w 180 stopniach
Krok 4 - Lasagne z kurkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 23.10.2012 09:20
Z wielką przyjemnością zjadłabym porcyjkę.
paulisia_elk 23.10.2012 07:23
Dziękuje, polecam bo na prawde pyszne
treonina 22.10.2012 21:48
podoba mi się Twój pomysł :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak