Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lasagne z fasolka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 350 gram
por 1/4 szy
fasolka po bretońsku 100 gram
ser 200 gram
sos beszamelowy
makaron do lasagne
marchew 3 szt
cebula 1 szt
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Lasagne z fasolka

Kroki postępowania

1
Zagotowujemy makaron do lasagne (najlepiej każdy płat pojedynczo, wtedy na pewno się nie skleją) w lekko osolonej wodzie.
Krok 1 - Lasagne z fasolka foto
2
Smarujemy blachę margaryną i układamy makaron tak by płaty delikatnie na siebie nachodziły. Następnie smarujemy sosem beszamelowym i posypujemy startym serem.
Krok 2 - Lasagne z fasolka foto
3
Następnie podsmażamy mielone z porem,startą marchewką, cebulą, przyprawiamy, na samym końcu dokładamy fasolkę po bretońsku. Całość smarujemy sosem beszamelowym i posypujemy startym serem.Na wierzch kładziemy makaron, smarujemy sosem beszamelowym.
Krok 3 - Lasagne z fasolka foto
4
PROPOZYCJA PODANIA:
z sosem czosnkowym na wierzchu, przyozdobione listkiem świeżej bazylii :)
Krok 4 - Lasagne z fasolka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 12.01.2013 00:49
bardzo ciekawa lasagne
Noruas 02.12.2012 11:05
btw. gotowa= w sensie przygotowana przeze mnie wcześniej :) to tak :)
Noruas 02.12.2012 10:28
Uwielbiam fasolkę, po bretońsku i zwykłą, a do dań lubię dodawać składniki dziwne, wyjątkowe, ponieważ nadają oryginalnego smaku. Robiłam kiedyś lasagne bez gotowania makaronu i nie bardzo mi smakowała, dlatego teraz wolę chociaż lekko zagotować.
SmacznaPyza 01.12.2012 16:33
chyba jesteś wielbicielem gotowej fasolki po bretońsku :D ja makaronu do lasagne nie gotuję tylko dodaję więcej sosu i dobrze się zapieka
owca441 30.11.2012 19:20
ciekawi mnie ta lasagne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak