Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lasagne z botwiną

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron lasagne 6 płatów
botwina 1 pęczek
twaróg 20 dag
czosnek 2 ząbki
jajko 2 sztuki
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
masło 2 łyżki
sól i pieprz

Porada

Ilość składników na małą keksówkę (25x10 cm)

Przepis i sposób przygotowania na: Lasagne z botwiną

Botwinę oczyściłam i pokroiłam na 1 centymetrowe kawałki, a buraczki posiekałam w drobną kosteczkę, następnie wrzuciłam na patelnię razem z 1 łyżką masła i dusiłam ok. 15 min. Dodałam pokruszony twaróg, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, doprawiłam solą i pieprzem i wymieszałam. Małą foremkę keksową wyłożyłam papierem do pieczenia, który z grubsza posmarowałam masłem. Na dno położyłam suchy makaron, a następnie na zmianę warstwę farszu i kolejne płaty makaronu. Na ostatnią warstwę lasagne wylałam jajka wymieszane ze śmietaną i kawałki pozostałego masła. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

darmiona 07.05.2015 13:00
na pewno pyszna
ilka01 07.05.2015 10:21
super pomysł
IZABELA29 07.05.2015 08:58
ciekawe takiego dania nie robiłam
Ania321 07.05.2015 00:24
Zapowiada się smacznie :)
Pietruszka 06.05.2015 22:40
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak