Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lasagne Bianki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

lasagne 1 opak.
marchewka 2-3 szt
cebula biała 1 szt
przecier pomidorowy 1 mały szt
czosne\\ 2 ząbki
mięso mielone 30 dag
oliwa 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
bazylia 1 szczypta
oregano 1 szczypta
tymianek 1 szczypta
pieczarki 30 szczypta
ser żółty 30 dag
sos beszamelowy 0,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Lasagne Bianki

Na oliwie podsmażamy marchewkę,cebulę i czosnek czosnek Na drugiej patelni podsmażamy mięso mielone .Dodajemy bazylię,oregano i tymianek do smaku.Dodajemy koncentrat pomidorowy,słodka paprykę sól i pieprz. Na dno żaroodpornego naczynia wykładamy sos beszamelowy a na nim układamy warstwę lasagne.Na lasagne kładziemy warstwę mięsa.Warstwę marchewki z cebulka i czosnkiem. Smarujemy sosem beszamelowym. Kończymy warstwą sera aby poszczególne warstwy były ze sobą sklejone. Układamy drugą i trzecią warstwę tak samo. Ostania warstwa makaronu musi być przykryta sosem i serem. Całość zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. przez 20 – 30 minut. Życzę Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak