Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lasagna carasau

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 szt
cebula 1 szt
pieczarki 300 g
mięso mielone 400 g
wino białe kieliszek
parmezan starty 100 g
Bulion grzybowy
sól
pieprz
beszamel 500 ml
chleb 200 carasau

Przepis i sposób przygotowania na: Lasagna carasau

Kroki postępowania

1
Podsmażyć na oliwie drobno pokrojona marchew i cebule.
Krok 1 - Lasagna carasau foto
2
Dodać mięso mielone. Po 10 minutach podlać winem. Następnie dodać pokrojone pieczarki, podlać bulionem i chwile dusić. Doprawić sola i pieprzem.
Krok 2 - Lasagna carasau foto
3
Dno naczynia do zapiekania polać oliwa i sosem beszamelowym. Ułożyć placek chlebowy. Polać go sosem mięsnym i beszamelowym, posypać parmezanem. Czynność powtórzyć 3 razy.
Krok 3 - Lasagna carasau foto
4
Całość zapiekać w 160° ok.30 minut.
Krok 4 - Lasagna carasau foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 30.01.2014 08:38
Bardzo ciekawy przepis.
mirosława4 04.11.2013 16:54
zapowiada się smacznie
adelajda 19.07.2013 15:18
super !!!!!!
Angelika10 17.05.2013 00:41
smaczna :)
Seba 25.04.2013 08:08
ekstra jedzonko
Grazyna0211 19.02.2013 13:48
zapowiada się bardzo smaczne danie
Anna169Hosz 05.02.2013 09:36
Zapowiada się smacznie.
Ania67 03.02.2013 10:00
Mmmm- muszę spróbować
berys18 14.12.2012 11:01
ciekawy pomysł
caralajna 03.12.2012 13:26
coś pysznego
olkaaa 31.10.2012 09:27
jeszcze nie robiłam
Wacław 17.10.2012 08:39
coś wspaniałego
Wafelek2601 16.10.2012 10:05
Super
Sroczka 15.10.2012 21:22
Z chęcią zjadłabym porcyjkę.
Kekerboom 15.10.2012 13:30
super, pychota.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak