Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Langosz

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

3 dkg drożdży
2 łyzeczki cukru
1/3 szklanki letniego mleka
4 łyżki mąki
śmietana ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Langosz

Po 15-tu minutach do zaczynu dodajemy 3 średnie ziemniaki (ugotowane, zimne, przeciśnięte przez praskę)
Wyrobić ciasto. Gdy będzie za gęste można dolać jeszcze troszkę mleka.

Ciasto przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę.
Po godzinie ciasto należy wymieszać. Nakładałam na rozgrzany olej łyżką.
Bardzo łatwo dopiekają się nawet w środku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edytazaw89@wp 06.10.2016 23:08
zaskakująca nazwa nigdy nie słyszałam
norweska20 06.10.2016 22:09
bardzo lubię
Renata9 06.10.2016 20:55
Fajne jedzonko
agnieszka214 06.10.2016 20:39
Warto zrobić takie placuszki
Marta1986 06.10.2016 18:16
mniam pysznosci
Aleksandra/Olcia 06.10.2016 18:10
jejku uwielbiam langosza !
anka1988 06.10.2016 14:24
nigdy go jeszcze nie miałam okazji jeść
mysza75 06.10.2016 10:42
fajny langosz sama bym zjadła
Motorek 06.10.2016 09:21
bardzo dobre
RenataZ-et 06.10.2016 09:07
proste i pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak