Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lane kluski na bulionie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1l
jajko 2szt
mąka 5 łyżek
sól
pieprz
bazylia

Przepis i sposób przygotowania na: lane kluski na bulionie

Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy, sól, pieprz do smaku, odrobinę bazylii. Mieszamy całość widelcem. Dosypujemy mąkę, mieszamy ąż znikną grudki, do jednolitej, bardzo gęstej konsystencji. Kluski zlewamy do bulionu łyżką, doprowadzamy do wrzenia wywaru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak