Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lane kluseczki na rosole.

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

udka kurczaka 1 sztuka
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
natka pietruszki według uznania
sól i pieprz do smaku

Kluseczki

jajko 2 sztuki
sól szczypta
mąka pszenna 3-4 łyżki

Porada

Udko możemy użyć do drugiego dania.

Przepis i sposób przygotowania na: Lane kluseczki na rosole.

1.Mięso oczyścić,umyć,zalać zimną wodą około półtora litra i gotować do miękkości.Gdy udko będzie miękkie wyjąć je,a wywar przecedzić.
2.Marchewkę i pietruszkę obrać, umyć,osuszyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach,następnie wrzucić do przecedzonego wywaru i gotować do miękkości.
3.Jajka wbić do kubka,dodać szczyptę soli i roztrzepać widelcem,następnie stopniowo dodawać mąkę i mieszać na jednolite ciasto.Ciasto nie może być zbyt gęste ani zbyt rzadkie.
4. Przygotowane ciasto wlać strumykiem do gotującego się rosołu ,chwilę zagotować,przyprawić do smaku solą i pieprzem,dodać natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 31.03.2017 21:07
Dziękuję:)
gusia1000 15.04.2015 22:23
Robię tak.
Michał2 07.02.2015 21:14
bardzo smaczna zupka
anilewe13
anilewe13 07.02.2015 21:05
Gotowała mi moja mama a teraz ja gotuję ją mojej córeczce i mężowi :)
Cynamonka 07.02.2015 20:06
Jak u mojej babci! Pycha! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak