Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lane faworki.

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka tortowa 10 dag
jajko 3 sztuki
cukier waniliowy 1 sztuka
mleko pół szklanki

Dodatkowo

olej do smażenia 2 szklanki
cukier puder 3-4 łyżki

Porada

Jeżeli ciasto jest za gęste i nie chce lać się przez lejek dolewamy jeszcze trochę mleka delikatnie mieszając z ciastem.

Przepis i sposób przygotowania na: Lane faworki.

1.Żółtka zmiksować z cukrem waniliowym,mlekiem i mąką pszenną na gładką masę.
2.Białka ubić na sztywno i delikatnie wmieszać do ciasta.
3.Olej rozgrzać w garnku ,przez lejek lać ciasto tworząc różne formy.Faworki piec z obu stron po kilka chwil.Upieczone wyjąc i osączyć na papierowym ręczniku.
4.Faworki oprószyć cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 19.03.2017 18:54
Dziękuję:)
gusia1000 25.01.2015 20:14
idealne na tłusty czwartek.
Renata9 16.01.2015 20:59
świetne faworki
AgaS10 16.01.2015 20:53
świetny pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak