Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lane ciasto smażone

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 2 szt
mąka 2 łyżki
sól do smaku
olej

Przepis i sposób przygotowania na: lane ciasto smażone

Mąke przesiać, wbić jaja, lekko osolić, wymieszac i wyrobić. Na patelni rozgrzać tłuszcz i wlewać ciasto cienkim strumieniem. Gdy zrumieni się od spodu, odwrócić, najlepiej widelcem. Zrumienione na złoty kolor wyjmować, kłaść na półmisku wyłożonym bibułą lub papierem i natychmiast podawać jako dodatek do zup. Takie ciasto można również stosować jako przekąskę do piwa lub soków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 05.11.2012 12:37
ciekawy przepis;]
olkaaa 12.03.2012 07:57
muszę sróbować
Goya 19.12.2011 13:30
oooo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak