Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lane ciasto

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 50 g
jajko 2 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Lane ciasto

Wodę (2 litry) z czubatą łyżką soli doprowadzić do wrzenia. Mąkę dokładnie wymieszać z 1 jajkiem.
Kiedy znikną grudki ,dodać następne jajko i mieszać jakieś 3 min. Wlewać do wrzątku ,jednocześnie odgarniając na boki kluski wypływające na powierzchnię. Odcedzić 2 minuty po zakończeniu wlewania i opłukać na sicie zimną wodą. Ciasto można gotować bezpośrednio w zupie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak