Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Landrynkowo- czyli z Barku Tetalichy nalewka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukierki mietowe 60 dag
spirytus 1 litr
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Landrynkowo- czyli z Barku Tetalichy nalewka

Spirytus rozrabiamy z wodą (pół na pół).

Następnie zalewamy landrynki i odstawiamy na 4 tygodnie. Od czasu do czasu należy wstrząsnąć. Gdy landrynki już będą całkowicie rozpuszczone, przefiltrowujemy i rozlewamy do butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 11.09.2013 12:07
musi byc smaczna
TEtalicha 03.05.2013 19:28
dokładnie, wszystko zależy od koloro cukierkow miętowych, w zależności od ich barwy nalewka przybiera rozny kolor:)
Habibi 03.05.2013 14:04
W taki sam sposób robię "miętówkę" :) Tylko chyba moje cukierki były ciemniejsze, bo wyszła mi wyraźnie zielona nalewka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak