Łamańce z makiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    50dag
  • masło

    25dag
  • cukier

    10dag
  • żółtek

    8
  • śmietanka

  • mak

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, masła i cukru zagniatamy ciasto z dodatkiem żółtek i śmietanki. Następnie cienko rozwałkować i wycinać kółeczka lub paski, które układamy na blasze i pieczemy. Mak dobę wcześniej moczony dobrze utrzeć z cukrem i wymieszać z łamańcami lub dać do salaterki obłożonej łamańcami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iza15 25.02.2011 22:12
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat