Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łamańce z bakaliami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 25 dag
jajko 2 szt
rodzynki 10 dag
płatki migdałowe 10 dag
miód płynny 20 dag
mak 1 łyżka
Goździki całe Prymat 2 szt
cynamon Prymat szczypta
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Łamańce z bakaliami

Przygotować łamańce:
z mąki, odrobiny soli i niedużej ilości wody gorącej wyrobić gładkie ciasto makaronowe. Rozwałkować je na cienkie placki, pozostawić do wyschnięcia. Suche placki połamać na nieregularne kawałki, ugotować w lekko osolonym wrzątku. Miód zagotować z bakaliami i przyprawami. Dodać do osączonych łamańców makaronowych, wymieszać. Przełożyć do salaterki, przed podaniem po wierzchu posypać makiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak