Łamańce na Wigilię

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    10 dag
  • żółtko jajek

    1 szt
  • masło

    4 łyżki
  • cukier puder

    1 łyżka
  • cukier waniliowy

    1 op
  • tłuszcz do formy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z masłem, dodać żółtko oraz cukier i cukier waniliowy. Zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm i wyciąć romby. Blachę natłuścić i ułożyć ciasto. Piec ok. 8-10 min. w temp. 190 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 13.11.2013 10:06
bardzo fajne
olkaaa 22.02.2013 21:33
chętnie zrobię
barbara11561 03.08.2012 21:44
świetne
Wafelek2601 19.06.2012 18:47
fajne
kate.500 21.05.2012 09:16
pycha
alaaa 14.02.2012 10:45
bardzo smaczne ,zapraszam do wypróbowania
Ewa111 11.11.2011 16:44
robi się świątecznie ,właściwie już powoli czas myśleć o świątecznych przepisach

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat