Łamańce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2/3 szklanki
  • masło

    10 dkg
  • cukier puder

    2 łyżki
  • żółtko jajek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z masła, mąki, cukru i żółtka zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na godzinę. Cienko rozwałkować. Wyciąć romby i ułożyć na blaszce posmarowanej masłem. Piec przez ok. 10 minut na jasnozłoty kolor.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
malaczarna23 13.06.2012 17:41
lubie takie przekładane marmoladą lub dżemem
Małgorzata72 19.05.2011 10:16
fajne i szybkie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat