Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lajtowe klopsiki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki

mięso mielone indycze 300 gram
chleb czerstwy 1/2 piętki
jajko 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
cebula 1/4 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1/3 łyżeczki

Dodatkowo

oliwa 2 łyżeczki
woda 100 ml
ziemniaki ugotowane 300 gram
koperek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Lajtowe klopsiki

Kroki postępowania

1
Czosnek obrać i posiekać w drobną kosteczkę.
Krok 1 - Lajtowe klopsiki  foto
2
Następnie wbić jajko i przyprawić pie[przem, solą oraz przyprawą do mięsa mielonego.
3
W małej miseczce namoczyć połowę piętki chleba.(u mnie prszenno-żytni)
4
Po kilku minutach, odcisnąć namoczony chleb i dodać do mięsa. Dokładnie wyrobić mięso rękoma. Formować małe pulpeciki.
Krok 4 - Lajtowe klopsiki  foto
5
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Dokładnie opiec z obu stron pulteciki na złoty kolor. Następnie podlać wodą i dusić około 5 minut .
Krok 5 - Lajtowe klopsiki  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 21.01.2016 08:44
smaczne danie obiadowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak