Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łaciatek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka agrestowa 2 opakowania
budyń czekoladowy 2 opakowania
budyń śmietankowy 2 opakowania
cukier drobny 4 łyżki
mleko 1 litr
woda
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Łaciatek

Z połowy litra Odlewamy pół szklanki mleka i w nim rozpuszczamy budynie czekoladowe, a pozostałe około 450ml mleka gotujemy dodając 2 łyżki cukru. Jak mleko się zagotuje wlewamy mieszankę i jeszcze chwilę gotujemy.
Żelatynę rozpuszczamy w 1 szklance przegotowanej wody. Połowę żelatyny wlewamy do czekoladowego budyniu i dokładnie mieszamy.
Tak samo robimy z budyniem śmietankowym.
Galaretki agrestowe rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu. Osobno. Jedna musi zastygnąć się całkiem i jedną z galaretek kroimy w kostkę.
Na spód foremki wlewamy budyń czekoladowy, wykładamy nierównomiernie pokrojoną w kostkę galaretkę. Następnie wykładamy budyń śmietankowy. Na wierzch polewamy tężejącą galaretkę. Całość wstawiamy do lodówki.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 27.05.2013 09:16
fajne ciasto
Janina 17.03.2013 19:40
bardzo smaczne
zielonamorelka 17.03.2013 19:32
lubię robić takie galaretkowe desery.co prawda średnio mi smakują ale na szczęście mam w domu takich łasuchów którzy zjedzą wszystko co słodkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak