Przepis i sposób przygotowania na: Łabędzi puch
(Wszystko mieszam mikserem)
Oddzielić żółtka od białek
Białka ubić na sztywną piane,dodać cukier,następnie żółtka,
powoli wsypywać przesianą mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.
Na końcu dodać olej.
piec w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia 30 minut w 180 stopniach.
Po upieczenia wystudzić i przekroić na 2 blaty.
Wykonanie kremu
Mleko zagotować z cukrem,cukrem waniliowym i wydrążonym środkiem z bułek( reszte bułek można wykorzystać do zapiekanek,nadziać dowolnie i zapiec w piekarniku)
Mleko z bułkami potraktować chwile blenderem aby nie było grudek nastepnie dodać wiórki.
Wystudzone zmiksować z margaryną.
Posypka
Na suchą patelnie wysypać wiórki i pozypać cukrem,prażyc często mieszając na złoty kolor.
Przekrojone ciasto przełożyć 3/4 kremu,
1/4 kremu wysmarować górną część ciasta.
Posypać wystudzonymi wiórkami.
Wstawić do lodówki(najlepiej na całą noc)