Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łabedzi puch

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 szklanki
mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
jajko 5 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 1 szklanka
na krem
bułki kajzerki 2 szt
mleko 3 szklanki
kokos 10 dag
margaryna 1 szt
cukier 1 szklanka
NA POSYPKĘ :
kokos 10 dag
masło 10 dag
cukier 4-5 łyżek
dżem z czarnej porzeczki 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Łabedzi puch

Z podanych składników upiec biszkopt : Białka ubić na sztywną pianę, podczas ubijania stopniowo dosypywać cukier . Połączyć delikatnie z żółtkami. Delikatnie wymieszać z mąkami i proszkiem do pieczenia . Gotową masę przekładamy do wysmarowanej margaryną tortownicy . Pieczemy w temp: 160 stopni około 30 minut . Po upieczeniu studzimy i przekrajmy na 2 części . Krem : Bułki moczymy w 2 szklankach mleka i rozdrabniamy widelcem . Resztę mleka zagotować z cukrem i kokosem , dodać rozdrobnione bułki i gotować przez 5 minut . Ostudzić i zimną masę utrzeć z margaryną . Posypka : wszystkie składniki podane w opisie wrzucamy na patelnię i smażymy na złoty kolor . Następnie przekładamy : Biszkopt smarujemy dżemem ( można pogrzać lekko będzie się lepiej smarował ) , na dżem nakładamy krem i znów biszkopt na to smarujemy dżemem i kremem na koniec posypujemy posypką . Smacznego .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 18.04.2013 19:34
swietny krem
Łukasz15 22.03.2013 09:56
Wygląda przepysznie
Maniek2 25.08.2012 16:22
świetne
ewaa 02.08.2012 21:47
fajne
Wafelek2601 27.07.2012 18:03
Pycha
1j1o1l1a1 27.07.2012 00:08
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak