Przepis i sposób przygotowania na: Łabędzi puch
Kajzerki moczymy w dwóch szklankach mleka. Następnie rozgniatamy je widelcem, dodajemy wiórka kokosowe i mieszamy. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem, dodajemy namoczone bułki z kokosem i gotujemy przez 5 min. Masę kokosowo- bułkową odstawiamy do ostygnięcia, co jakiś czas masę należy pomieszać. Masło miksujemy na puszystą masę, stopniowo dodajemy masę kokosowo- bułkową. Dolny blat biszkopta nasączamy połową wody z sokiem z cytryny, następnie smarujemy go dżemem z czarnej porzeczki. Na dżem wykładamy 3/4 masy kokosowej, przykrywamy go górną częścią biszkopta, którą również musimy nasączyć i wykładamy pozostałą masę.
Do garnka dajemy masło, wiórka kokosowe oraz cukier i prażymy do momentu aż wiórka zrobią się złociste. Posypkę odstawiamy do ostygnięcia. Następnie posypujemy nią ciasto i lekko ją wgniatamy w masę. Ciasto należy schłodzić w lodówce. Smacznego! Przepis zaczerpnięty ze strony www.przepisyjoli.com