Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwiaty cukinii faszerowane ricottą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kwiaty cukinii 14-15 szt
ser ricotta 250 g
pomidory suszone Smak 8 szt
natka pietruszki 1 łyżka
cebula 1 szt mała
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
mleko 150 ml
jajko 1 szt
mąka pszenna 4-5 łyżek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kwiaty cukinii faszerowane ricottą

Kroki postępowania

1
Suszone pomidory drobno pokroić, cebulę obrać i pokroić w kostkę. Ricottę przełożyć do miski. Następnie dodać pokrojone pomidory i cebulę oraz posiekaną natkę pietruszki. Farsz doprawić do smaku solą ziołową.
Krok 1 - Kwiaty cukinii faszerowane ricottą foto
2
Z kwiatów cukinii usunąć pręciki i nadziać je farszem z ricotty.
Krok 2 - Kwiaty cukinii faszerowane ricottą foto
3
Przygotować ciasto. Wymieszać mleko z jajkiem, mąką i szczyptą soli. Nadziane kwiaty cukinii zanurzać w cieście i smażyć na głębokim oleju na złoty kolor.
Krok 3 - Kwiaty cukinii faszerowane ricottą foto
4
Osączyć na papierowym ręczniku i podawać. Ja podałam na roszponce z dodatkiem pomidorków cherry i kwiatów nasturcji.
Krok 4 - Kwiaty cukinii faszerowane ricottą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 07.09.2014 12:25
Pyszny pomysł:)
adelajda 22.08.2014 17:05
chętnie spróbuję
VioletoweKucharzenie 22.08.2014 16:37
pięknie podane
caralajna 22.08.2014 15:28
super apetycznie wyszły
Christopher 22.08.2014 13:44
Smaczny efekt pracy w ogrodzie i w kuchni.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak