Kwiatek do przyozdobienia np.sałatki.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rzodkiewka

  • Szczypiorek cienki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do wykonania kwiatka potrzebujemy duże rzodkiewki i szczypiorku oraz nożyka do obierania warzyw i wykałaczka. Rzodkiewkę przekroiłam na pół i od środkowej części zaczęłam strugać. Starałam się obrać jak najdłuższą skórkę, następnie zwinęłam tak by powstał kwiatek i spiełam wykałaczką. Ze szczypiorku zrobiłam łodygę i liście. By powstały listki włożyłam jeden koniec szczypiorku w drugi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iknkirke 14.03.2012 14:05
super dekoracja
magdziorka6 10.03.2012 19:39
piękna dekoracja
Edyta31 07.11.2011 23:53
świetnie wygląda
polly66 11.05.2011 10:18
Oo coś nowego i najważniejsze, że jadalne :)
Grażyna13 25.04.2011 09:09
Śliczny i pomysłowy :)
romanrafal 23.04.2011 08:22
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat