Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwaszonka z czerwonej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 6 kg
jabłka 2 kg
sól 12 dg
koper włoski - nasiona

Przepis i sposób przygotowania na: Kwaszonka z czerwonej kapusty

Kapustę drobno poszatkować. Obrane jabłka zetrzeć na grubej tarce. Wymieszać wszystko z solą i koprem. Ubić w garnku kamiennym. Przykrym denkiem. Obciążyć. Po fermentacji przenieść do ciemnego, chłodnego miejsca (np.: piwnica).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak