Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwaszonka kolorowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki ćwikłowe starte na tarce o grubych otworach 1,5 kg
marchew utarta 2 kg
sól 140 g
kapusta 8 poszatkowana
jabłka 1 starte na tarce o grubych oczkac

Przepis i sposób przygotowania na: Kwaszonka kolorowa

Wszystkie warzywa wymieszać z solą, ubić starannie w garnku, przykryć denkiem, płatem płótna i obciążyć. Po okresie burzliwej fermentacji wynieść kwaszonkę do piwnicy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mehia 25.08.2010 08:09
apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak