Kwaszonka kolorowa

Kwaszonka kolorowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki ćwikłowe starte na tarce o grubych otworach

    1,5 kg
  • marchew utarta

    2 kg
  • sól

    140 g
  • kapusta

    8 poszatkowana
  • jabłka

    1 starte na tarce o grubych oczkac
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa wymieszać z solą, ubić starannie w garnku, przykryć denkiem, płatem płótna i obciążyć. Po okresie burzliwej fermentacji wynieść kwaszonkę do piwnicy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mehia 25.08.2010 08:09
apetyczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat