Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kwaszone buraki

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 2 kg
woda 1i1/2 litra
sól 9 łyżek
czosnek 3 ząbki
kminek 1 i 1/2 łyżeczki
cukier 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: kwaszone buraki

Buraczki obrać, pokroić w cząstki i ułożyć w szklanym lub kamionkowym garnku. Wodę zagotować z przyprawami, ostudzić i zalać buraki , odstawić w chłodne miejsce. Gotowe po 8-10 dniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 23.11.2012 17:15
świetne:)
gacopierz23 25.08.2012 08:24
do barszczu i do picia
fictor123 17.06.2012 09:23
extra
Mariusz10 19.05.2012 22:42
super
owca441 20.12.2011 22:07
świetne
traktorek 25.11.2011 19:36
do barszczu i jako sok do picia
pioge7 25.11.2011 08:34
mniam
alaaa 21.11.2011 18:17
do czego używasz takie buraki?
owocówka 19.11.2011 07:05
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak