kwaszone buraki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    2 kg
  • woda

    1i1/2 litra
  • sól

    9 łyżek
  • czosnek

    3 ząbki
  • kminek

    1 i 1/2 łyżeczki
  • cukier

    3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki obrać, pokroić w cząstki i ułożyć w szklanym lub kamionkowym garnku. Wodę zagotować z przyprawami, ostudzić i zalać buraki , odstawić w chłodne miejsce. Gotowe po 8-10 dniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
barbara11561 23.11.2012 17:15
świetne:)
gacopierz23 25.08.2012 08:24
do barszczu i do picia
fictor123 17.06.2012 09:23
extra
Mariusz10 19.05.2012 22:42
super
owca441 20.12.2011 22:07
świetne
traktorek 25.11.2011 19:36
do barszczu i jako sok do picia
pioge7 25.11.2011 08:34
mniam
alaaa 21.11.2011 18:17
do czego używasz takie buraki?
owocówka 19.11.2011 07:05
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat