Kwaszona kapusta

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    2 kg
  • sól

    3 łyżki
  • kminek mielony

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drobno poszatkowaną kapustę wymieszać z solą i kminkiem, ubić w słoju i przykryć płaskim talerzem, talerz należy obciążyć, po czy przykryć gazą. Gdy upłynie kilka dni, kiedy zaobserwuje się pianę, należy przebić kapustę do dna w kilku miejscach. Zostawić na tydzień. Po tygodniu kapusta będzie już gotowa. Przełożyć do słoików i przechowywać w chłodnym miejscu lub lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat