Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwaszona kapusta

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 2 kg
sól 3 łyżki
Kminek mielony Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kwaszona kapusta

Drobno poszatkowaną kapustę wymieszać z solą i kminkiem, ubić w słoju i przykryć płaskim talerzem, talerz należy obciążyć, po czy przykryć gazą. Gdy upłynie kilka dni, kiedy zaobserwuje się pianę, należy przebić kapustę do dna w kilku miejscach. Zostawić na tydzień. Po tygodniu kapusta będzie już gotowa. Przełożyć do słoików i przechowywać w chłodnym miejscu lub lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak