Kwaszona kapusta

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    5 kg
  • marchew

    12 dag
  • listki laurowe,

    5 szt
  • sól

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Główki kapusty poszatkować, wymieszać kapustę z solą i startą marchewką.
Dodać listki laurowe.
Przełożyć kapustę do beczki, dobrze ugniatając drewnianym ubijakiem.
Na kapuście w beczce położyć dobrze wymyte i wyparzone drewniane denko.
Denko obciążyć wyparzonym kamieniem.
Beczkę z kapustą odstawić w ciepłe miejsce na 2 dni, po tych dniach przenieść w chłodniejsze miejsce.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat