Kwaśny sos do ziemniaków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar mięsny

    1 szklanka
  • cebula

    2 sztuki
  • śmietana

    1/4 szklanka
  • mąka

    1 łyżka
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • sól

  • cukier

  • sok z cytryny

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę posiekać i ugotować razem z przyprawami w wywarze. Zagęścić zawiesiną z mąki i wody. Zagotować. Lekko przestudzić i dodać śmietanę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat