Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kwaśny bigosik do słoików

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1 kg
cebula biała 1 kg
kapusta biała 1 kg
koncentrat pomidorowy 1/2 kg
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 1 op.
sól
pieprz
boczek 30 surowy bez kości
kapusta biała 4 kg

Przepis i sposób przygotowania na: kwaśny bigosik do słoików

kapuste kiszoną gotujemy,kapuste biała gotujemy,karkówke pieczemy,boczek smażymy,cebulę podsmażamy
mięsko kroimy w kostkę
obie kapusty przekładamy do jednego garnka,dokładamy mięso,cebule,koncentrat,przyprawy i mieszając gotujemy ok.20 min.
przekładamy do słoików i pasteryzujemy 15-20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 05.10.2013 08:00
bardzo dobry bigos
pestka 27.09.2013 08:28
ja mrożę bigos, ale następnym razem część zagotuję w słoikach
RenataZ-et 14.07.2013 22:39
super pomysł
adelajda 10.05.2013 19:11
ja zawsze raczej mrożę ale warto to zmienić
Emiliozo 24.02.2013 23:16
lubię kwaśne bigosy
Wafelek2601 16.02.2013 10:20
Bardzo lubię bigos
smakoszek 18.12.2012 22:11
bardzo lubię bigos,ale niezbyt kwaśny
Beata23 23.11.2012 08:43
apetyczny, muszę zrobić
IZABELA29 10.11.2012 16:47
smakowite
Bernadeta1 04.11.2012 17:48
SUPER BIGOS
maciek7 03.11.2012 12:10
super
Justyna87 03.11.2012 11:59
świetne
medi 03.11.2012 11:31
super,bardzo mi się podoba,takie słoiczki przydają się na szybki obiad:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak