Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwaśnica na jarzynach

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 60 dkg
ziemniaki 6
kapusta kiszona 30 dkg
boczek wędzony 30 dkg
marchew
pietruszka
seler 1/2 szt
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Kwaśnica na jarzynach

Kroki postępowania

1
Umyte mięso zalewamy wodą , dodajemy kostkę i kucharka, doprowadzamy do wrzenia.
Krok 1 - Kwaśnica na jarzynach foto
2
W tym czasie obieramy jarzyny
Krok 2 - Kwaśnica na jarzynach foto
3
dodajemy do gotującego się wywaru razem z pokrojoną kapustą.

Krok 3 - Kwaśnica na jarzynach foto
4
Obrane ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy w osobnym garnku do miękkości.

Krok 4 - Kwaśnica na jarzynach foto
5
Boczek kroimy w kostkę i rumienimy. Zarumieniony boczek dodajemy do zupy.

Krok 5 - Kwaśnica na jarzynach foto
6
Na koniec dodajemy miękkie ziemniaki i doprawiamy do smaku.
Krok 6 - Kwaśnica na jarzynach foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 04.05.2017 06:48
dobra zupka
Bernadeta1 03.05.2017 19:19
smaczna zupka
olkaaa 03.05.2017 19:09
muszę zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak