Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwaśnica

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 50 dag
kiełbasa podwawelska 50 dag
Kapusta kwaszona SMAK 50 dag
marchew 2 szt.
cebula 2 szt.
ziemniaki 5 szt.
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt.
Majeranek suszony Prymat do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kwaśnica

Żeberka opłukujemy pod bieżącą wodą. Zalewamy 2,5 l. wody. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie i zagotowujemy. Kapustę siekamy, zalewamy szklanką wody i gotujemy do czasu aż zmięknie (przez ok. pół godziny). Marchew pozbawiamy skórki i trzemy na tarce na grubych oczkach. Dodajemy do mięsa. Całość gotujemy przez ok. 30 minut. Kiełbasę kroimy w półplasterki. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni do czasu aż się zeszkli. Ziemniaki obieramy, także kroimy w kostkę. Dokładamy do zupy kiełbasę i cebulę. Gotujemy przez 15 minut. Dokładamy ziemniaki. Gotujemy jeszcze przez ok. 15 minut. Wkładamy kapustę (razem z wodą, którą puściła). Chwilę gotujemy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Dodajemy majeranek. Podajemy z chlebem jak zupa jest jeszcze ciepła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 12.09.2016 15:38
bardzo smaczna
Pobitegarybarbary 12.09.2016 13:16
Oczywiście. Uwielbiam bardzo kwaśne smaki:)
Habibi 12.09.2016 12:55
Chodzi za mną już od kilku dni - najlepiej mocno kwaśna :)
ilka01 12.09.2016 12:40
dobra obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak