Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kwaskowata marchewka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 5 szt.
masło 2 łyżki
cytryna 2 szt.
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: kwaskowata marchewka

Umyć marchew, obrać, wypłukać, pokroić na plasterki. Włożyć do garnka nalać trochę wody, posolić i osłodzić. Gotować na małym ogniu aż marchew będzie półmiękka. Odcedzić nadmiar wody i w to miejsce nalać wino, dodać wiórki skóry z cytryny miąższ z cytryny pokrojony na kawałki. Gdy jest potrzeba dosładzamy i dusimy jeszcze chwilę pod przykryciem. Marchew powinna być lekko twarda.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak