Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwas podlaski

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Szczypiorek gruby
ocet 10 % 3 łyżki
śmietana 18 proc 5 łyżek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kwas podlaski

1. Pokrojony szczypiorek rozgniatamy z solą.
2. Dodajemy 3 łyżki octu.
3. Odstawiamy na 10 minut.
4. Dodajemy 5 łyżek śmietany.
5. Zalewamy 300 ml wody.
6. Odstawiamy na 10 minut.
7. Pyszne z „tałkanicą”.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zofia12 31.08.2010 08:42
smak mojego dzieciństwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak