Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwas jabłkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2 kg
cukier 60 dag
drożdże 3 dag
rodzynki 3 dag
woda 8 litrów

Przepis i sposób przygotowania na: Kwas jabłkowy

Do wyciśniętego z jabłek soku dodać umyte rodzynki, przegotowaną, ostudzoną wodę z cukrem i drożdże rozprowadzone płynem jabłkowym. Po 3-4 godzinach przecedzić. Wlać do wygotowanych butelek, zakorkować. Odstawić na 2 dni, potem odłożyć w chłodne miejsce. Po 3-4 dniach kwas jest dojrzały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak