Kwas chlebowy

Kwas chlebowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    20 dkg
  • miód płynny

    10 dkg
  • woda

    10 l
  • chleb razowy

    30 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Chleb zalać gorącą wodą, dodać cukier i mmiód. Wszystko wymieszać i postawić na 2-3 dni w ciepłym miejscu, aby się zakwasiło

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Barbara55

26.11.2011 13:28
ok

kielcok1

17.10.2011 15:14
to się dopiero porobiło

rakow2

04.04.2011 15:22
czas na kwas

Krzysztof42

07.09.2010 15:00
suchy chleb to koń u nas zjada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat