Kwas chlebowy

Kwas chlebowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    20 dkg
  • miód płynny

    10 dkg
  • woda

    10 l
  • chleb razowy

    30 dkg
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kwas chlebowy

Chleb zalać gorącą wodą, dodać cukier i mmiód. Wszystko wymieszać i postawić na 2-3 dni w ciepłym miejscu, aby się zakwasiło

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Barbara55 26.11.2011 13:28
ok
kielcok1 17.10.2011 15:14
to się dopiero porobiło
rakow2
rakow2 04.04.2011 15:22
czas na kwas
Krzysztof42 07.09.2010 15:00
suchy chleb to koń u nas zjada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat