Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwas buraczany (wg teściowej)

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 1 kg
chleb 1 kromka
cukier 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
woda 2,5 (po gotowaniu ziemniaków)

Przepis i sposób przygotowania na: Kwas buraczany (wg teściowej)

Buraki umyć, obrać i pokroić w plastry, ułożyć w kamionkowym garnku, lub słoiku, dodać czosnek, cukier wymieszać z wodą i zalać buraki, na wierzch położyć skórkę z chleba, przykryć, kisić 5-6 dni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 15.10.2012 12:43
fJNY POMYSŁ
artur7 15.10.2012 12:43
fJNY POMYSŁ
artur7 15.10.2012 12:43
fJNY POMYSŁ
artur7 15.10.2012 12:43
fJNY POMYSŁ
EWI 15.10.2012 11:46
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak