Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kutia wigilijna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mak 2 szkl.
mleko 1 szkl.
miód pszczeli 1,5 szkl.
migdały 10 dkg.
rodzynki 20 dkg.
daktyle 10 dkg.
figi 10
śliwki suszone 5 szt.
pszenica orkiszowa szkl.
orzechy laskowe po 10 dkg.
orzechy włoskie po 10 dkg.

Przepis i sposób przygotowania na: kutia wigilijna

orkisz i mak opłukać pod bieżącą wodą,pszenicę namoczyć w 1/2litra wody i odstawić na noc,mak zalać 1/2 litra wody i zagotować odstawić także na noc,następnego dnia mak osączyć i zemleć dwukrotnie,pszenicę ugotować do miękkości i także zemleć,rodzynki namoczyć w letniej wodzie,orzechy i migdały drobno posiekać,daktyle,figi i śliwki pokroić w cienkie paseczki,podgrzać delikatnie z miodem i połączyć z pozostałymi składnikami całość wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 15.02.2014 20:02
smaczna potrawa
m1monika 09.10.2013 10:53
bardzo lubię :-)
Justyna/Dzastus 06.07.2012 14:17
smaki z dzieciństwa, drewniany dom babci i wigilia na stole wysypanym sianem przy prawdziwym piecu ohhhhhh
Mariusz10 18.06.2012 20:35
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak