Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kutia w kuleczkach

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maku 250 g
miodu 6 łyżek
esencja migdałowa
platkow migdałowych 3 łyżki
cukru pudru 2 łyżeczki
rodzynek 3 łyżki
DODATKOWO:
biała czekolada
mleczna czekolada
wiórki kokosowe
posypka cukrowa

Przepis i sposób przygotowania na: Kutia w kuleczkach

Mak opłukać i zalać wodą. Sparzyć często mieszając. Po sparzeniu maku przecedzić. Przekręcić mak przez maszynkę dwa razy. Dodać esencję migdałową, miód oraz cukier puder. Wymieszać. Rodzynki i płatki migdałowe drobno posiekać. Dodać do masy makowej. Czekoladę mleczną i białą potarkować. Z masy makowej uformować kulki i obtoczyć w wiórkach czekoladowych, wiórkach kokosowych oraz perełkach cukrowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 10.12.2013 15:05
super mniam
norweska20 10.12.2013 14:26
fajny pomysł te ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak