Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kutia ryżowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 25 dkg
miód płynny 250 ml
śliwki suszone 10 dkg
rodzynki 1 łyżka
płatki migdałowe 1 łyżka
masło 3 łyżki
cukier 1 łyżka
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kutia ryżowa


Śliwki umyć , zalać wodą i odstawić na około 1 godz. Następnie ugotować w tej samej wodzie. Zmiksować z miodem i cynamonem. Rodzynki opłukać w gorącej wodzie . Ryż ugotować, wystudzić. Do wystudzonego ryżu dodać masę śliwkową i rodzynki, wymieszać. Przełożyć do salaterki, wstawić do lodówki. Przed podaniem polać roztopionym masłem , opruszyć cukrem i płatkami migdałowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 02.11.2016 12:48
Dzięki za miłe komentarze.))
Wafelek2601 01.11.2016 17:45
Musi być pyszna
dodi 01.11.2016 17:21
fajny pomysł, mniam
Agnieszka-87-25 01.11.2016 14:19
smaczna jest
adelajda 01.11.2016 12:53
Ciekawy przepis :)
pestka 01.11.2016 11:25
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak