Przepis i sposób przygotowania na: Kutia jęczmienna wieloskładnikowa
Kroki postępowania
Odstawić do ostygnięcia.
Wszystko dokładnie wymieszać, a jeśli całość jest bardzo sucha, dolać wywaru z maku.
Przed podaniem schłodzić.
kasza pęczak | 250 g |
mak | 250 g |
miód płynny | 250 ml |
figi | suszone 200 g |
daktyle | suszome 250 g |
morele suszone | 250 g |
rodzynki | 150 g |
żurawina suszona | 150 g |
suszone śliwki kalifornijskie | 200 g |
orzechy włoskie | 150-200 g |
orzeszki ziemne | solone 250 g |
migdały siekane | 150 g |
czekolada gorzka | 75% 100 g |
czekolada mleczna | 100 g |
skórka pomarańczowa kandyzowana | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: