Kutia

Kutia

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    20 dag
  • mak

    15 dag
  • skórka pomarańczowa smażona

    2 łyżki
  • miód gryczany

    6 łyżek
  • śmietana kremówka

    3-4 łyżki
  • orzechy laskowe

    10 dag
  • orzechy włoskie

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kutia foto
Orzechy włoskie podprażyć, skórkę pomarańczową podsmażyć .
Krok 2 - Kutia foto
Ryż ugotować i ostudzić. Mak przelać wrzątkiem odstawić by napęczniał i zmielić dwukrotnie. Mak wymieszać z ryżem.
Krok 3 - Kutia foto
Do maku z ryżem dodać orzechy i wymieszać,
Krok 4 - Kutia foto
następnie dodać rodzynki , i skórkę pomarańczową.
Krok 5 - Kutia foto
Pod koniec dodać miód i śmietanę wymieszać.
Krok 6 - Kutia foto
Kutię przełożyć do salaterek , i wstawić do lodówki. Podawać mocno schłodzone.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
staropolanka5 14.01.2014 00:31
uwielbiam też
SmacznaPyza 04.01.2014 16:40
kutia z ryżu ???
Patriszja 04.01.2014 11:10
smacznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat