Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kutia

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pszenica 20 dag
mak 15 dag
olejek waniliowy
cukier
miód prawdziwy
śmietanka kremowa 1/8 litr
orzechy
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: kutia

pszenicę,opłukać namoczyć na noc,gotować do miękkości,odcedzić.Mak sparzyć wrzącą wodą i trzymać na ogniu tak długo aż da się rozetrzeć w palcach.Odcedzić na gęstym sitku,osączyć ,zemleć.dodać posiekane bakalie,cukier miód do smaku oraz śmietankę wymieszać z pszenicą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokodyl 26.04.2012 20:19
na święta jak znalazł
dianix 08.01.2012 13:59
na wigilie;)
joanna77 12.09.2011 21:48
wszystko dobre co słodkie
ben-ka 21.06.2011 15:42
kutia jest dobra bo słodka:)
berys18 13.06.2011 13:43
robię podobnie, bardzo lubię
Robert10 10.06.2011 08:54
ja też nie robiłem
Krystyna32 31.05.2011 10:34
extra
AgaS10 30.03.2011 07:05
ja też znam ale nigdy sama nie robiłam:)
IZABELA29 13.03.2011 11:29
sama nigdy nie robiłam ale jadłam kiedyś bardzo mi smakowała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak