Kuskus ze śliwkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kuskus

    20 dag
  • śliwki

    20 dag/ węgierki
  • masło

    5 dag
  • cukier puder

    5 dag
  • mielony cynamon Prymat

    1/2 łyżeczki
  • mleko

    1/2 litra
  • likier orzechowy

    2 łyżki/ może być inny smak
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Śliwki umyć, wydrylować, pokroić i skropić likierem, posypać połową cukru, wymieszać i odstawić. Mleko wymieszać z resztą cukru, masłem i zagotować. Zdjąć z ognia, zalać kaszę kuskus i po chwili dodać przygotowane śliwki, wymieszać i podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat