Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuskus po sycylijsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kuskus 1 1/2 szklanki
filet z kurczaka 2 szt./upieczony/pojedynczy
bulion drobiowy 2 szklanki
sok z pomarańczy 1/4 szklanki
ocet 1/4 szklanki
oliwa 1/4 szklanki
skórka pomarańczowa 2 łyżeczki
sól i pieprz do smaku
cukier do smaku
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Kuskus po sycylijsku

Wykonanie:
Kuskus zalać wrzącym bulionem, wymieszać, przykryć i odstawić na 5 minut. W miseczce wymieszać sok z octem, olejem i przyprawami do smaku. Połączyć z kuskusem, pokrojonym upieczonym mięsem i szczypiorkiem. Starannie wymieszać, posypać skórką z pomarańczy . Kuskus możemy podawać na ciepło i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 12.06.2016 08:37
Bardzo smaczna
Edita 11.06.2016 22:57
ciekawy kuskus
Madzai 11.06.2016 22:50
Super wygląda
Malinka 11.06.2016 22:34
Smaczna propozycja!
Stenka 11.06.2016 21:57
ciekawy przepis
Motorek 11.06.2016 21:22
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak