Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuskus po indyjsku

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kuskus 2 szklanki
bulion warzywny 2 szklanki
papryka czerwona 1 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 2-3 szt
imbir 1 cm
czosnek 1-2 ząbki
Przyprawa garam masala orientalna Prymat do smaku
kolendra do smaku
masło klarowane 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kuskus po indyjsku

W dużym rondlu rozgrzewamy masło- wrzucamy na nie pokrojoną paprykę, dymki, posiekany czosnek i imbir- podsmażamy.
Do warzyw wsypujemy kuskus- mieszamy wszystko- zalewamy bulionem- znów mieszamy, ściągamy z piecyka- przykrywamy i odstawiamy aż kasza wchłonie cały bulion.
Na koniec przyprawiamy danie i rozdrabniamy widelcem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mancia w kuchni 26.03.2015 10:48
moje smaki
justynkag 26.03.2015 09:29
Lubię indyjskie smaki. A do tego bardzo zdrowo
NatalkaC 25.03.2015 20:51
fajny przepis, bardzo zdrowo i smacznie;D
Kuchenka 25.03.2015 19:27
kolorowo zdrowo apetycznie
Stenka 25.03.2015 19:04
ciekawy przepis
Gracer 25.03.2015 18:58
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak